Korta kurser med Symbolon Terranova

Drömkurs för självkännedom


Lär dig tyda dina drömmar under en kort weekend


Har du funderat på vad dina drömmar betyder? Psykologen Montague Ullman ägnade 30 år av sitt liv att forska om drömmar. Han fann fantastiskt fin vägledning i sina nattliga drömmar och ägnade sitt liv åt att förmedla och lära ut konsten till nybörjare, att uppskatta och tolka drömmar i grupp.


Under helgen får du bekanta dig med Montagues drömgruppsmetod. Den är avsedd att användas av lekmän och följer en stabil struktur där drömmaren kan känna sig trygg utan att riskera att bli öppet övertolkad av andra i gruppen. Vi kommer att göra drömgruppsmetoden för minst tre drömmar, så att alla hinner få ett grepp om de regler som gör denna metod så framgångsrik. Vi kommer även att kombinera drömarbetet med flera olika målarövningar och göra en övning där vi tränar flexibelt tänkande och vår associationsförmåga. Alltså både vänster och höger hjärnhalva och vår fantasi (förställningsförmåga) och strukturella tänkande. 


Kursen är öppen för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hur du kan tolka dina nattliga drömmar. Den passar även dig som vill hitta glädjen och lusten i att uttrycka dig kreativt. De skapande uttryckssätten leder oss vidare in i symbolernas mytiska värld och ger oss möjlighet till djupare självkännedom.


Ingår målarmaterial (färger, papper, stafflier), hemtrevlig kurslokal i naturnära omgivningar. Tag med egen anteckningsbok (gärna olinjerad) och penna.


Datum: Meddelas senare
Tid:
Lördag kl 11.30-20 och söndag kl 9-14.

Plats: Meddelas senare


Kostnad drömkurs 1650 kr inkl moms


Kursen, som är fristående, är en introduktion till drömgruppsförfarande som ingår i Symbolon Terranovas tvååriga utbildning. Efter drömhelgen kan du få studieintyg för genomgången introduktionskurs i ”Drömgruppsförfarande enligt Ullman”.


Intresseanmälan & info:
Mejla Symbolon Terranova


Drömmarna är kungsvägen till vårt omedvetna.


Carl Jung 

Fler inspirerande korta kurser...

KVINNAN - symbol, gudinna, människa & healer


En mångfacetterad kurs där både drömmar, symboldrama, måleri, frigörande dans, fullmåneritualer m.m bildar bas för kvinnlig individuation. Kursen planeras till 4 moduler under hösten 2024.      Datum meddelas senare.


Modulerna kan ses och gås som fristående, även om de bildar delar i en helhet.


Kursledare:

Marie-Louise Canova


 

Creative Writing & Art Therapy


Välkommen till en kurs där självkännedom och personlig utveckling speglas genom skrivande och berättande. Människor skriver av många olika anledningar: för att utvecklas, för att ge mening, för att läka, för att förstå, för att ge uttryck, för att minnas, för att ingjuta mod, för att bearbeta, eller för det rent lustfyllda i konsten. Under den här kursen kommer vi att skapa ett tryggt rum för dig att skriva och berätta, och vi kommer dessutom ge plats för att måla, meditera och reflektera.

Fokus kommer att vara på själva processen, och inte på det vi presterar. När vi utforskar skrivande och berättande i grupp växer en speciell gemenskap fram. Tillsammans möter vi det som flyter upp genom orden, vi ser varandras sårbarhet, och blir vittnen till varandras utveckling.


Creative Writing and Art Therapy är uppbyggd på 4 kursmoduler som tillsammans bildar en helhet, men alla moduler går att anmäla sig till separat.


“To write is to pay attention to your life and to open up the channel for magic and mystery to flow through you.” Beth Kempton


Modul 1, 2024

Datum och tid: Hösten 2024

Datum meddelas senare


Ingår: Färger, penslar samt staffliplats


Kursledare: Åsa Wahll, symbolpedagog

Gästlärare: Marie-Louise Canova, huvudlärare Symbolon Terranova


Plats: Bistingsmåla, Mönsterås


Kostnad: 4.650 SEK inkl moms, varav 900 kr i anm avg.

Företag 5.375 SEK + 25% moms, varav 900 SEK + moms i anm. avg.


- Kom, och väck din kreativitet till liv, den kreativa källan finns inom dig.

 

Måla dig fri från stress

Prova-på – en dag

Nya datum kommer

kl 10-16

 

Fika och material ingår.

 

Privatperson – 700 SEK inkl moms

Företag – 1 000 SEK + moms

Skogsträdgården

4 dagar

Datum kommer

 

Privatperson – 3 600 SEK inkl moms

 Företag – 4 500 SEK + moms

Presentkort

Ge bort ett presentkort på en kurs – till någon du tycker om. Eller önska dig själv i present!